Vinmakerens mat- og vintips

0

Zenato druer

Takket være jevnt høy kvalitet på vinene over lang tid, nyter vinhuset Zenato stor popularitet i Norge. Her er en liten historie, og vinmakerens egne mat- og vintips.

I 1960 etablerte Sergio Zenato vinhuset med basis i produksjon og vinifikasjon i området Trebbiano di Lugana, gjerne bare kalt Lugana.  Etter suksessen med Luganga flyttet Sergio fokus mot et 35 hektar stort område i Costalunga (Valpolicella Classico Superiore). Her etablerte han flere vinmarker med druene Corvina, Rondinella og Oselata.

Zenatos produkter spiller rundt deres kjerneverdier hvor tradisjon, kjærlighet for det genuine og respekt for råvaren står i fokus. Både arbeidet i vinmarkene og i kjelleren er basert på Zenatos egne kvalitetskrav. Zenato eier flere eiendommer i Verona-området, men hoveddelen av både vinifikasjon, modning og tapping skjer i Santa Christina. Unntaket er blant annet Valpolicella, som vinifiseres like ved vinmarkene, for deretter å bli modnet på fat og tank i det sentrale anlegget. Lugana ligger ned mot Gardasjøen, og med beskyttende fjell i bakgrunnen. Dette klimaet gir meget gunstige vekstvilkår for Trebbiano di Lugana.

Takket være bevisst produksjon basert på kvalitet og jevnt høy kvalitet på produktene over tid nyter Zenato stor polularitet i Norge i dag, noe som gjenspeiler seg i deres suksess i markedet, spesielt med Zenato Valpolicella Classico Superiore og Zenato Ripassa Valpolicella Superiore.

Pinot GrigioFrisk, nydelig aperitiff
Zenato Pinot Grigio 2010
Lages av druene Pinot Grigio og Chardonnay.
Strågul med svakt grønnskjær.
Dempet duft av sitron og eple med hint av pære.
En fin vin med god fruktsødme, som balansere med tilstrekkelig friskhet.
V.nr. 4644901
139 kr.

 

LuganaIMG_9635

 

I mood for carpaccio?
Zenato Lugana Riserva 2009
Lages av druen Lugana.
Druene kommer fra Podere Massoni, der høstingen er lav, ca 2,5 kg per plante.
Høstes i oktober og fermenters og lagres på fat, 6 månaders lagring på flaske.
Smak og duft av godt intregrert fat og sitrusfrukt.
V.nr. 776701
259 kr

 

 

Ravioli fylt med ricotta og steinsopp
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2011
Dyp rød, preg av røde og mørke bær, hint av lær og fat.
Litt utviklet, god fruktsødme, noe tanniner i ettersmak.
Passer til pastaretter som ravioli med stensopp,
til diverse kjøttretter og veldig gjerne til torsk servert på tradisjonelt vis.
V.nr. 3468801
149 kr

 

 

Amarone

Villsvinspyd

Villsvinspyd

 

 

 

Kjøtt- og meditasjonsvin
Zenato Amarone Classico 2008
Duft med preg av moreller og kirsebær.
Saftig og sødmefull frukt på smak med pent integrert alkohol og tanniner.
En flott amarone som passer til kraftige kjøttretter eller til meditasjon ved peisen!
V.nr. 3468601
350 kr.

 

 

 

FondantRecito

 

Zenato Recioto DOC Classico 2006
Denne dessertvinen lages av druene Corvina Veronese, Rondinella og Oseleta.
Kun druer som har blitt utsatt for mye sol brukes til denne vinen.
Passer veldig godt til sjokoladedesserter, som for eksempel sjokoladefondant.
V.nr. 5337902
280 kr. (50 cl)

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply