Viltburgere fra Värmland

0

ViltburgereViltburgere fra Värmland — fra kokeboken Elg & co av Helena Neraal

• 4 porsjoner. Tilberedningstid: 20 minutter + tid til tilbehøret

Burgere
800 g elgfarse
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 stor gul løk, finhakket
½ ts hvitløkpulver
½ ts tørkede chiliflak
½ ts ingefær, malt
2 ts salt
½ ts grovmalt pepper

8 ciabattabrød eller hamburgerbrød

•    Legg farsen i en bolle og tilsett eggeplommer, kremfløte, løk og krydder. Bland godt.
•    Form til 8 burgere og stek dem i smør i en varm panne, eller grill dem på utegrillen i 3–4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.

Server viltburgerne med brød og et utvalg av følgende tilbehør
salatblader
osteskiver
blåskimmelost
tomatskiver
cornichons eller sylteagurker
sprøstekte baconskiver
rå rødløk i skiver
ananas- eller mangoskiver
coleslaw, se oppskrift på side 162
sennep, ulike typer
ketchup

Elg_co_Viltkokebok_hoTIPS
En burger er fin niste å ha med på jobb eller på tur. Eller du kan steke dem nesten ferdige og fryse dem ned én og én. Dette kan ikke sammenliknes med fryste burgere som du kjøper i butikken.

NB!
Flere av tilbehørene er enkle å forberede. Coleslaw holder seg et par dager i kjøleskapet. Du kan også steke burgerne dagen før, men ikke mer enn at de fremdeles er litt rosa inni. Da tar det 20 minutter å steke dem ferdig i ovnen på 180 grader.

Les mer om denne fantastiske kokeboken Elg & co her 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply