Perfekt Turkish Delight

0
Denne Turkish Delight-oppskriften er en tradisjonell versjon av det klassiske godteriet fra midt-Østen. Resultatet er et delikat seigt og aromatisk godteri, enten med rosevann eller appelsinvann (som på bildet).
Rosevann fra Pukka kan kjøpes på Supernatures butikker. Appelsinvann får du på apoteket. Har du lyst, kan du lage mange forskjellige varianter, for eksempel kan du finne sitron-, mynte-, eller annet nydelig «vann» til denne eksotiske oppskriften:

Turkish Delight som på Le Cinq i Paris

  • 4 kopper sukker
  • 4,5 kopper vann
  • 2 ts sitronsaft
  • 1.25 kopper Maizena
  • 1 ts cream of Tartar, fra apoteket (se bildet)
  • —- eller erstatt med bakepulver
  • 2 ss rosewater
  • 2-3 dråper fargekulør
  • 1 kopp melis
  • (Et termometer.)

1 Legg folie i en form på ca. 20 x 20 cm., og spray med nonstick spray. 2 Ha sukker, sitronsaft og 1,5 kopp med vann i en middels kjele på middels varme. Rør til sukkeret oppløses, og la blandingen få et oppkok. Bruk en fuktet kakepensel til å holde kantene på kjelen klar for sukker, da det vil krysalllisere seg på kantene. Legg i et termometer. 3 La blandingen koke til den når 115 grader. 4 Når sukkeret holder rundt 107 grader, forbereder du resten av ingrediensene: Hell resten av vannet i en annen kjele, og bland i Maizena og Cream of Tartar og pisk med ballongvisp til alt har løst seg opp i hverandre, og massen er uten klumper.

Ha kjelen over på middels varme og kok opp mens du visper hele tiden. Nå blir massen tykk og deigete. 5 I det sukkeret når når 115 grader, ta kjelen av varmen. Hell massen varsomt oppi Cream of Tartar-blandingen i den andre kjelen, mens du pisker til alt er blandet. 6 RReduser varmen til lavt nivå, la småboble. Rør hvert 8. minutt i ca. 1 time, inntil godteriet er tykt og gyldent og er lett limaktig i konsistensen. 7 Etter en time, ta av varmen og rør inn rosevann eller annet aromatisk vann, samt noen dråper konditorfarge som passer til smaken. Hell massen i formen, dekk til og la sette seg over natten. 8 Neste dag: Bruk folien som håndtak og velt godteriet over på en sukret kjøkkenbenk. Trekk av hele folien, og vend godteriet i sukker, så hele er passelig dekket. Kutt i passe biter, og rull i sukker en gang til.  9.Turkish Delight er best å spise ikke lenge etter at det er laget, men om du må oppbevare dem, ha dem i en lufttett boks, med matpapir mellom lagene. Ha enda litt mer sukker på når du tar dem opp fra boksen.

Cream of Tartar fåes på apoteket

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply