Tilslørte bondepiker med knas

0

IMG_6992Tilslørte bondepiker med knas — servert i småglass med vippende lokk. Finnes det noe søtere, som alle sammen liker? Neppe.

Etter en presselansering av Alpro’s soyaprodukter, synes vi det er fint å bytte ut fløten ibland. Både for smaken, og for å la kuene få litt fri. Det føles litt deilig og riktig å kjøre helvegetarisk noen dager i uken. Ikke sant?

4 dl kremfløte eller Alpro, stivpisket

Eplekompott
6 epler
1 sitron
200 g sukker
1 dl eplejuice

1. Skrell eplene, og kutt to av dem i fine terninger, og kok møre i sukker og sitron. 2. Kok skallet og de fire siste eplene (i biter) kokes til mos med litt sukker og eplejuicen. Du kan også tilsette ev. vaniljestang, en stjerneanis og en liten stang kanel. Ta ut ev. kryddere. Mos blandingen. 3. Avkjøl og bland de to eplevariantene.

Knas/crumble
85 g Demerarasukker
100 g smør
180 g hvetemel
70 g mandler, finhakket

1. Bland sukker, mel og mandler. Smøret smuldres inn. Må ikke blandes for mye. 2. Stekes på brett ved 170 grader i 15 minutter. 3. Vendes av og til under steking.

Montering: Legg litt knas i bunnen av hvert glass. Bland epleterningene med mosen. Legg på en god skje eple, og deretter et lag krem. Gjenta prosessen, og avslutt med epler og et lite dryss med knas på toppen.

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply