Tidenes eggelikør

0

 

Klukk klukk.

Klukk klukk.

Dette er en av julens aller enkleste oppskrifter, og egner seg supe’godt som julegave – også til deg selv.

Jeg husker ikke helt hvor jeg fikk denne oppskriften fra, men de siste årene har jeg laget den, og gitt den bort i førjulsgave til familien. Denne basisoppskriften gir rom for egen touch, som å koke opp melken med en hel kanel, stjerneanis, vaniljestang, muskatnøtt …
Du kan også bruke lyst brun sukker. Her er basicvarianten: 

4 flasker eggelikør
(3,8 liter, ca. 900 kroner)

2 helflasker 60 % sprit
12 eggeplommer
900 g sukker
1,5 liter helmelk
3 store ss vaniljesukker

1. Kok opp melk og sukker (og ev. krydder) i en stor kjele. 2. I en bolle blander du eggeplommer og vaniljesukker. 3. Hell den kokende melken over plommene, og visp i et halvt minutt, til blandingen tykner ørlitt. 4. Avkjøl og sil. 5. Bland i spriten, og hell eggelikøren over på flasker.

LIKØREN PASSER BLANT ANNET GODT OVER IS, ELLER I KAFFE.

Flaskene på bildet (som ser litt ut som høner, synes jeg) koster 69 kroner på Rafens, og rommer 1 liter.     

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply