Superherlig eggelikør

0

IMG_4220Dette er en av julens aller enkleste oppskrifter, og egner seg supergodt som julegave – også til deg selv.

Denne herlige basisoppskriften på eggelikør gir rom for egen touch, som å koke opp melken med en hel kanel, stjerneanis, vaniljestang, muskatnøtt … Du kan også bruke lyst brun sukker. Her er basisvarianten, som er veldig god i seg selv:

• 4 flasker eggelikør (3,8 liter, ca. 900 kroner)

 

2 helflasker 60 % sprit
12 eggeplommer
900 g sukker
1,5 liter helmelk
3 store ss vaniljesukker

 

1. Kok opp melk og sukker (og ev. krydder) i en stor kjele. 2. I en bolle blander du eggeplommer og vaniljesukker. 3. Hell den kokende melken over plommene, og visp i et halvt minutt, til blandingen tykner ørlitt. 4. Avkjøl og sil. 5. Bland i spriten, og hell eggelikøren over på flasker.

LIKØREN PASSER BLANT ANNET GODT OVER IS OG BÆR, ELLER I KAFFE.

Flaskene på bildet (som ser litt ut som høner, synes jeg) koster 69 kroner på Rafens, og rommer 1 liter.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply