Stekt hvitting med spansk paprikakrydder, chorizo og søtpotet

0

IMG_9530Vi tok et fiskekurs på den knallsjarmerende kokkeskolen Belfast Cookery School i nord-Irland. Vi ble kurset i sjømat av Stephen Jeffers, som til vanlig er Guinness-familiens private chef. Denne hvittingretten smaker fantastisk på en rå og kald vinterdag. Jeffers er som irer flest, og elsker alt som er røkt, om det er røkt Maldon-salt, røkt krydder, røkt fisk og røkt ost, øl og whisky. Så bruker du røkte ingredienser, får du frem den ekstra irske smaken, som stekt hvitting med spansk røkt paprikakrydder, chorizo og søtpotet

4 hvittingfileter à 150 gram, 4 ss spansk paprikakrydder (litt hot pulver)

 

IMG_9545Kraft
200 g søtpotet, i små terninger
100 g chorizo (ikke «fersk» type), i små terninger
30 g smør
1 løk, skrelt og hakket
2 selleristenger uten «strenger», i små terninger
1 tomat uten frø, hakket
2 ss røkt paprikapulver (om du finner røkt)
425 ml fiskekraft (eller kyllingkraft)
1 ss persille, hakket

IMG_95521. Smelt halvparten av smør og ha søtpoteter i en liten kjele, etter et par minutter tilsetter du chorizo og koker et par minutter til. 2. Tilsett selleri og paprika, surr i et par minutter. 3. Tilsett kraften, og la alt putre i 10 minutter. I mellomtiden skal du lage fisken 4. Når fisken er ferdig, tilsetter du tomat, resten av smøret og persille i kraften, koker i et minutt og smaker til, før du danderer retten i en varm, dyp tallerken. Garner med urter, eller med erteskudd, som på bildet.

Fisken
1. Ha en teflonpanne på høy varme. Dytt hvert fiskestykke godt ned i krydderet på den ene siden, og stek i olje i maks 2 minutter på hver side.

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply