Spagetti med einerøkt laks og cognac-crème fraîche

0

ep64-Slow_cooked_onion_and_smoked_salmon_spaghetti
Spagetti med superenkle sauser, faller i smak hos de fleste. Alle råvarene får skinne, derfor må de være av topp kvalitet. Vi har valgt einerøkt laks fra Smøla Havfiskesenter (funnet på Bondens Marked). Den er fast i kjøttet, har luksuriøs tekstur og naturligvis en herlig røkt smak. Vi har også god pasta, crème fraîche og en raus klunk med Cognac.

• 4 personer

 

Røkelaks av topp kvalitet
Spagetti til 4 personer, ca. 100 g per person
1 beger crème fraîche
2 sjalottløk, superfinhakket
1 skvett olje
10 cl Cognac

IMG_96011. I en liten kjele på lav varme, har du i oljen og løken, og surrer i noen minutter.
2. Tilsett halvparten av Cognac-en, og surr videre på lav varme til all spriten har trukket inn i løken.
3. Tilsett kremen, og la så vidt putre, den skal ikke tykne.
4. Kok pastaen.
5. Skjær laksen i fine stykker.
6. Ha i resten av spriten i sausen. Bland pastaen med kremen, og legg opp retten.
7. Ha gjerne en sitronskive ved siden.

Spagetti med einerøkt laks og cognac-crème fraîche passer utmerket med en hvit Burgund i glasset.

 

 

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply