Verdens beste jordskokksuppe!

0

IMG_0886Kjøkkensjef Tobias Gustafsson ved Slippen restaurant, presenterer en fantastisk jordskokksuppe til Gastronomades lesere. Gustafsson har tidligere vært kjøkkensjef ved Lofoten Fiskerestaurant og Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo, men har nå åpnet en fiskerestaurant i idylliske Fredrikstad. Restauranten har fått Gastronomades hedersbevisning, les her

• 4 personer

4—5 jordskokker
1 løk
1 ss olivenolje
3 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte

1. Skrell jordskokker, og skjær dem i skiver. Hakk løken fint. Varm oljen i en gryte, og sautér grønnsakene i ca. 5 min. 2. Tilsett hvitvin og kyllingkraft til jordskokkene er dekket. 3. Kok suppen under lokk ved svak varme i ca. 20 min, til jordskokkene er møre. 4. Tilsett fløten, og kjør suppen glatt i en blender eller med en stavmikser. 5. Smak til med salt, smør og 2 dråper trøffelolje.

½ grønt eple, i terninger
gressløk
4 kamskjell, pannestekt
Varmrøkt laks
1 jordskokk til chips. Skjær i tynne skiver, og friter i nøytral olje ved 175 grader.

Nyt!

Kilde: Slippen restaurant

IMG_0879

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply