Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

0

 

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften.
Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

2 porsjoner

0.6 kg lammecarré
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss margarin til steking
1 ss grov sennep , gjerne rød dijon
250 g gulrot
250 g kålrot
250 g sellerirot
½ rødløk
½ fennikel
1 ss smør
1 ½ ss finhakket frisk estragon
½ ts salt
2 store poteter
½ rødløk
½ ss olivenolje
1 ts finhakket frisk timian
¼ ts salt
½ ts pepper
½ ss grov sennep
2 ss soyasaus
¾ dl kraft fra steken
½ ss smør

1. Salte og pepre kjøttet og brun det raskt i en stekepanne. Smør det inn med sennep og ha det i en ildfast form. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter, og tas ut når steketermometeret viser 60 grader kjernetemperatur. 2. Skrell og kutt grønnsakene i tykke fyrstikkliknende biter (julienne) og ha de i en ildfast form sammen med salt og smør. Bakes i ovn på 175 grader i ca. 45 minutter . Vend inn estragon før servering. 3. Poteter og rødløk skrelles/renses og skjæres i tynne skiver. Lag stabler med lagvis potet,
løk, timian og krydder inne i en metallring, eller så kan du fylle det i små ildfaste former. Bakes i ovn på 175 grader i ca. 45-60 minutter. 4. Sausen lages ved å ha sennep, soya, sjy i en liten kjele. Kok opp og rør inn smør før servering.

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply