Seksstjernes skalldyrsaus

0

 

Fantastisk skalldyrsaus.

Klyp deg i armen – denne sausen er fantastisk!

Har du spist reker eller blåskjell, hummer eller kreps, ikke kast skallene. Sleng dem i fryseren, og du har grunnlaget for en saus som er så enkel å lage at det er til å le av, og så god at man nesten gråter av lykke. 

Tone strakk tungen helt ned til bunnen av sausenebbet etter den aller siste resten av sausen en gang (helt out of character, naturligvis), og en annen gang brukte Petter sauseresten som potetgulldipp. Det sier jo litt om hvor god denne sausen er, og hva den gjør med folk.

Sausen passer til alle fiskeslag, og hever den enkleste fiskerett til himmels. Den tar et par-tre timer å lage, men gjør seg nesten selv, og inneholder bare 4 ingredienser. Tenk på denne oppskriften som en pekepinn. Litt mer eller litt mindre av noen av delene, har faktisk ikke så innmari mye å si for utfallet. Denne sausen trenger ikke krydder. Oppskriften kan økes, men den tar veldig lang tid å redusere om du for eksempel bruker en hel flaske vin.

 

SkalldyrsausTil 6 personer
1 liter skalldyrskall eller blåskjell
5 dl tørr hvitvin
1 liten kartong kremfløte
1 liten pakke meierismør

1. Ha skall/skjell i en kjele og dekk med vann. Fosskok i 15 minutter, sil godt av og kast skallet. 2. Hell på hvitvin, kok opp og småkok til kraften er redusert til ca. 2 dl. Skum av underveis. 3. Hell på fløte og kok ned igjen. Sausen vil plutselig forandre farge fra lys til mørk. 4. Rør inn smøret. Ikke la sausen koke etter at smøret er rørt inn.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply