Salt lammebog og honningsøt kålrabistappe

0

PakkeDenne lammeretten er nydelig, eller kanskje vi kan si this is bæ-d to the bone:

Saltet lammebog fra Haugen Gardsmat i Flåm er en ekte delikatesse, som du blant annet får tak i på Bondens Marked, og nå også på Bondens Butikk på Mathallen i Oslo. Du koker den i vann til kjøttet løsner fra benet, og serverer det salte, møre kjøttet med en god kålrabistappe, mandelpoteter, hvit kraftsaus, dijonsennep og masse hakket persille.

• 4 personer
• 2 timer

 

 

Salt kjøtt1, 6 kilo kjøtt eller mer (mye av vekten smelter ut i vannet)
1 stor kålrabi
H-melk
Mandelpoteter
Kruspersille
Dijonsennep
1 stor ss honning
Hvit pepper
Salt
2 ss hvetemel + 2 ss smør

 

1. Kok opp vann, og slipp rene kjøttstykker i vannet. Kok opp, og skru ned varmen. La bogstykkene putre til kjøttet slipper benet – ca. 1 ½ til 2 timer. 2. Når kjøttet begynner å bli ferdig, sett over kålrabi, og gjør klar potetene. Små kålrabistykker skal kokes møre i melk, melken gjør at resultatet blir helt glatt og ikke grynete. Når kålrabien er kokt myk, og pureen skal blendes med en stavmikser, må du helle av litt melk for å forsikre deg om at du ikke plutselig får en suppe … spe heller med litt melk om det trengs. Smak til med honning, hvit pepper, salt og to–tre skjeer dijonsennep. Kok potetene. 3. Smelt smør i en kjele, ha i hvetemel og rør, og spe med en og en øse lammekraft (fra kokevannet), til du har en litt tynn, hvit saus. Smak til med salt og hvit pepper. 4. Klipp kruspserille. Server på varme tallerkener. — Husk å sette dijonsennep på bordet. NB! Dette er mat som passer til øl og akevitt.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply