Salmakrem på crostini med lodderogn

0

Salmakrem 1Dette er en meget enkel og veldig god forrett som passer i mange anledninger. Sammen med en god champagne, blir dette en smaksopplevelse du sent vil glemme. Jeg har servert denne retten ved flere anledninger, som oftest som en appetizer, som gjestene vil ha mer av …

Til 5 personer

100 g Salma
100 g røkelaks uten ben
2 ss presset sitronsaft
1 dl crème fraîche
1 ss frisk dill
2 ts rosepepper
Garnityr: Lodderogn og gressløk
Crostini

1. Skyll og tørk salmalaksen, og del den i passe småbiter. 2. Røkelaksen deler du også opp i like store biter. 3. Ha dette i en kjøkkenmaskin, og kjør slik at konsistensen blir kremet. Når dette er gjort, har du blandingen over i en bolle, og rører inn sitronsaft, crème fraîche og finhakket dill. 4. Knus rosepepper i en morter, og vend inn i moussen. Bland godt.
Crostini: Crostini kommer fra Italia, og er baguetter skåret i tynne skiver. Disse vender du i litt olivenolje, og drysser på litt salt. Stekes i ovnen på ca. 180 grader i 5-10 minutter. De skal få en gyllen farge, og blir fine og sprø.
Når brødet er ferdig og romtemperert, har du en klatt salmakrem på toppen, og pynter med lodderogn og gressløk (eller en annen urt du synes passer fint til).

Når det gjelder drikke til denne retten, så har jeg falt fullstendig for Wongraven’s «Champagne Brut».
Nydelig drikke, som er en del av basisutvalget på Vinmonopolet. Flasken koster 309 kroner. Les mer om denne flotte champagnen her: http://vinofil.no/2012/07/wongraven-smeller-til-igjen/

Nyt!

wongraven champagne brut

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply