Palestinsk salat med agurk, tomat, bulgur, mynte og sitron

0

Ingen lager salat som folk i Midt-Østen. Da jeg var i Israel for noen år siden, sto salatene på bildet på frokostbordet. Her er den beste oppskriften. 

Frisk syrlig salat, nok til et stort fat

10 plommetomater, i små biter
2 slangeagurker, skrelt og kjernene fjernet med skje, delt i biter
En stor håndfull bladpersille, hakket
En stor håndfull mynteblader, hakket
2 fedd hvitløk, revet
2 kopper ferdig bulgur (etter anvisning på pakken)
1 rødløk, finhakket
1-2 sitroner, presset
1 glass god olivenolje
Et par klyper fingersalt
Pepper

1. Bland tomatbiter, agurker, løk og bulgur med urtene i en bolle. Bruk gjerne hendene. 2. Bland sitronsaft, olje, hvitløk, salt og pepper, og hell over.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply