S+ i fiskesaus

0

Garsol_1Er du så heldig at du får tak i gratis klippfiskavskjær, skal det ikke mye til før du har en heftig saus til annen fisk, gjerne billigere fisk, som sei. Vi møtte klippfiskkongen Knut Garsol fra Kristiansund på Matstreif, og fikk med topp avskjær hjem. Nå ligger 4 liter kraft i fryseren, og sausen under skal få møte denne kraften. Det er noe å glede seg til!

Har du klippfiskrester, må du vanne dem ut i 1 døgn, før du siler av og topper med vann for å lage kraft. Kok i 30-40 minutter, sil, avkjøl og frys. Kan brukes til sausen under. Med stort hell.

Slik får du S+ i fiskesaus:

• 6 personer

1 liter fiskekraft
5 dl tørr hvitvin
1 liten kartong kremfløte
1 liten pakke meierismør

1. Ha fiskeavskjær i en kjele og dekk med vann. Fosskok under lokk i 30 minutter, sil godt av og kast skallet. Kok ned litt. 2. Hell på hvitvin, og kok til kraften er redusert til ca. 2 dl. Skum av underveis. 3. Hell på fløte og kok ned igjen. Sausen vil plutselig forandre farge fra lys til mørk. 4. Rør inn smøret. Ikke la sausen koke etter at smøret er rørt inn.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply