Røykte egg

0

IMG_6145Når du først har fått sansen for å røyke maten selv, tar det fort helt av: Nå har vi testet røykte egg!

Vi brukte en røykeovn fra Clas Ohlson til 500 kr, kjøpte med spon og rødsprit og voila: Matlagingen fikk en artig vri! Venner på Elvehøy Gård sysler med mangt, blant annet kaninoppdrett og høner. Nå som snøen har smeltet, kan hønene gå ute og nyte vårsolen, og med økt livsglede følger en oppsving i verpingen! I går fant vi 18 egg (mot normalt 2-3 stykk), og siden vi skulle røyke kanin, la vi også egg inn i røykeovnen for å sjekke hvordan det ville bli. Eggene ble røkt i to omganger à 15 minutter, og fikk en svak, men distinkt røyksmak. De var perfekt gjennomvarmet med litt myk plomme, og vi nøt dem med smør, tomat og litt fingersalt på en deilig bagett. Verd å prøve!

For ytterligere tips om røyking, sjekk ut: http://www.roegeovnens-venner.dk/

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply