Ostekake med karamell, sjokolade og pekannøtter

0

romjulostekakeDette er en dessert som vanligvis blir snakket om lenge etter at tallerkenene er tomme. Jeg lager den bare ved etterspørsel. Ostekaken starten med en Oreo cookie-bunn, som dekkes i karamellsaus, deretter et lag med kremet ostekakefyll. Når det er avkjølt, har jeg over ristede pekannøtter, sjokolade og karamell.

Kaken er dekadent, rik på smak og verdig spesielle anledninger. Dette er et mesterverk av en ostekake. Og jeg er glad for å fortelle deg at denne ostekaken er mye enklere å lage en forventet.

Romjulsostekake er tilpasset Philadelphia kremost.

12 oreo sjokolade cookies som knuses
3 ss smør, smeltet
2 dl karamell saus, jeg bruker denne hjemmelagde karamell sausen
3 pakker kremost
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
3 egg
1 dl mørk sjokolade, smeltet
1 dl hakkede pekannøtter, ristet hvis ønskelig

Forvarm ovnen til 160 grader. Knus Oreo cookies. Kjøres raskt i en blender. Bland med smeltet smør og hell blandingen over i en kakeform. Hell halvparten av karamellsausen over, og spre det med en slikkepott. Avkjøl i ca. 10 minutter.

Ha kremost, sukker og vaniljesukker til en jevn røre. Tilsett egg, ett om gangen. Dette blandes på lav hastighet til det er skikkelig blandet. Hell så denne blandingen over i formen. Det kan være en fordel å pakke inn formen med bakepapir.

Kaken stekes i 65-70 minutter. Løsne kaken i formen med en kniv mens det er fremdeles varmt og avkjøl i romtemperatur i minst 4 timer før du fjerner kanten av kakeformen.

Når kanten av kakeformen er fjernet, drysser du pekannøtter på toppen av kaken, og deretter heller du over resten av karamellen og smeltet sjokolade.

Nyt!

romjulostekake2

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply