Røkt reinbiff, Kvit Undredalsost og granskuddsirup

0

IMG_9590Endelig har jeg brukt tre varer jeg kjøpte på Matstreif, og for en vilt bra kombinasjon: Bakt røkt reinbiff, Kvit Undredalsost og granskuddsirup – det smaker helt suverent, og knallnorsk. Kjøttet har en spesielt vakker farge, som gjør denne forretten til en liten perle.

«Fjellvilt – på samisk vis» lager helstøpte produkter fra egen reinflokk. Du husker kanskje Fjellvilt fra programmet «Det norske måltid» på TV2? Det er noe svært spesielt med dette kjøttet, som er båret frem med kjærlighet fra vidda til kjøper. Det er uvanlig mørt og smaker så rent. Unni fra Fjellvilt, som jeg fant på Matstreif, forteller om omsorg for dyrene, og at de omsider har fått en egen slaktevogn. Dette er bedre for dyrene, det vises tydelig i smaken. Unni og folkene hennes gjør alt selv. Hvordan, vil hun ikke gå nærmere innpå, men det ligger i navnet at plommen av indrefileten er bakt og røkt. Og ikke så rent lite røkt, heller. Dette er snop for alle som er særlig glad i røkt mat, men her vil alle førstegangskunder få seg en herlig overraskelse: Dette er utsøkt og annerledes. Bakt, røkt reinbiff må prøves …!
Kjøttet kan blant annet kjøpes på Fenaknoken i Oslo.

 

 

IMG_9592Samtidig som jeg snublet over Unni fra Fjellvilt, kjøpte jeg med meg et stykke mellomlagret Kvit Undredal og granskuddsirup fra Eventyrsmak. Kvit Undredal er lagret i 4 måneder. Jeg tror forresten det står feil på osten på bildet, det skal nok stå «best før 15/4 -14». Osten er laget av geitemelk, er fast, men smelter litt på tungen likevel. Jeg vet nesten ikke hva den kan minne om, men kanskje er den ikke så langt fra en italiensk Pecorino? Når du smaker på osten, så kjenner du smaken av fjordlandskapet på Unescos verdensarvsliste.

 

 

IMG_9595Denne retten passer supergodt sammen med granskuddsirupen fra Eventyrsmak. Den har en svært mild gransmak, og minner faktisk mer om brente mandler i smaken! Denne får du tak i på Bondens Marked.

 

 

 

 

Undredal

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply