Rein Wellington med timiansaus

0

 

rein weelingtonAlle som har sett Hells Kitchen med Gordon Ramsay, vet at Beef Wellington er en av hans spesialiteter. Det at kokkene på showet hans ikke ser frem til å lage denne utsøkte retten, er merkelig. Det er for så vidt en enkel rett å lage. Men krever noe mer nøyaktighet og presisjon, enn annen mat. Det er ikke så mye rom for eksperimentering.

Her har vi en Wellington basert på indrefilet av rein. Kanskje noe av det beste kjøttet du får tak i. Det som er viktig å huske på med indrefilet av rein, er at steketiden tar litt kortere tid enn okse.

Her har vi laget en Rein Wellington med herlig timiansaus og timianpoteter

• 4 personer

2 stk indrefilet av rein
Butterdeig
Salt og Pepper
Smør
Sopp (velg fra årstiden)
6—8 skiver parmaskinke
Dijonsennep
Eggeplommer

Timiansaus:
150 g sjalottløk
100 g sellerirot
1 ss tomatpuré
2 dl balsamicoeddik (helst rød)
1 liter rødvin
1 ½ liter viltkraft
6 laurbærblader
hel pepper
bouquet garni (persille, timian og laurbærblader, knyttet sammen som en blomsterbukett)
fløte
timian

Timianpoteter:
8 store mandelpoteter
Meierismør
Timian

Timiansaus
Fres løk og selleri. Bland i tomatpuré. Hell i balsamicoeddik, og reduser. Hell så i rødvin, og reduser til en tredjedel. Hell i viltkraft, og reduser. Bland i resten av ingrediensene, og kok i ca. 20 minutter. Sil. Mål opp sausen, og tilsett like mye fløte. Reduser til halvparten. Smaksett med timian. Sil. Hvis du ønsker en tykkere konsistens, tilsett litt maisennamel. Denne sausen tar fort to tre timer før den blir ferdig. Så start med sausen.

Rein Wellington
1. La indrefileten temperere seg en god stund før du steker den. Stek den raskt med meierismør på alle sider, slik at den får en fin stekeskorpe. La de hvile i minst 20 minutter på litt tørkepapir, slik at fettet renner av, og den får avkjølt seg. 2. Skjær opp soppen i biter og ha den i en foodprosessor til en grov masse, og stek den i en tørr panne på middels varme. Legg de deretter over på tørkepapir slik at all fuktighet blir borte. Det er veldig viktig. 3. Legg spekeskinke utover på et fast underlag, og legg soppmassen over. Rull skinken stramt rundt indrefiletene. Smør et tynt lag med sennep rundt skinken. 4. Kjevle ut butterdeigen til et tynt rektangel. Pensle alle kantene godt med piskede eggeplommer, og pakk så fileten godt inn i butterdeigen. Husk å folde inn endestykkene. 5. Legg fileten på bakepapir og pensle hele deigoverflaten med pisket eggeplomme. Stek den i ovnen i ca. 15 minutter. (Vanlig biff som er litt større tar ca. 20 minutter.) 6. La retten hvile i ca. 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

Timianpoteter
Bak potetene i stekeovnen på 200 grader i ca. 40–50 minutter. Skrap ut innholdet av potetene med en teskje. Press det igjennom en sil over i en kjele. Smelt i to tre store spiseskjeer med smør, bland godt, og dryss over en liten spiseskje med finhakket timian og bland igjen.

Nyt!

rein wellington_2

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply