Oksehaleragu + ripasso

0

OksehalerDenne oppskriften på oksehaleragu er blitt en klassiker. Vi har servert den med en deilig Valpolicella ripasso fra vingården Capitel della Crosara, som i 2010 ble utnevnt til «Winery of the Year 2010» ved Grand Prix del Vino.
(Les om vinen, under.)

Oksehaleragu til 4 personer
1,8 kilo oksehaler (ca. 140 kr.) – det høres mer ut enn det er, man plukker kjøttet av bena
3 gulrøtter
4 persillerøtter
½ stor sellerirot
½ stor purre
1 dl kremfløte + 2 ss hvetemel
Oksehaleragu3 store laurbærblad
20 hele pepperkorn
Salt og pepper
50 gram meierismør
Bladpersille
Spagetti
Bagett

Slik blir det oksehaleragu med spagetti 1. I en jernpanne bruner du smør, og steker oksehalene godt på alle sider. 2. Ha dem over i en stor kjele med lettsaltet, sydende vann og laurbærblader (passelig med vann til å dekke oksehalene). 3. Skrell grønnsakene, ha alt skallet og alt det grønne fra purren i den lille kjelen sammen med pepper. La putre i 1 times tid. 4. Sil kraften av grønnsakene, hell den over i kjelen med haler. 5. Småkok sammen ca. 1 time. 6. Ta opp oksehalene, og trim bort det en del av fettet. Legg dem tilbake i kjelen. 7. Kutt grønnsakene i sukkerbitstore biter. Fyll oppi kjelen med oksehaler. Hell over fløten. 8. La putre videre mens du koker en ekstra god spagetti i godt saltet vann. 9. I varme tallerkener har du i pasta, og heller i masse kraft og noen oksehaler til hver. Kvern over godt med pepper. Strø over plenty med bladpersille. Server med biter av bagett, så man kan dyppe i kraften. Sett en stor skål på bordet, så alle kan legge ben fra halene oppi etterhvert som kjøttet plukkes av.

Capitel Della Crosara Valpolicella Ripasso 2011

Vinen: Montresor Capitel della Crosara Valpolicella Ripasso
Moderne teknologi med blant annet satelitter for arbeid i vinmarken. Dette for å passe at alt går riktig for seg med hensyn til hvilke druer som egner seg best hvor, måler de ulike syrenivåene slik at innhøstingen foretas ved optimal modning. Vinen er dyp rød, og har animalsk duft med innslag av mørke bær, kaffe og krydder. Middels fyldig med bittersøt frukt, god friskhet og lengde. 150 kroner.

 

Bør luftes godt før den nytes. Da vokser den og blir stor, og matcher kraftige retter av storfe, lam og vilt.
Nam!

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply