Pizza med crème fraîche, chèvre, mandler og pære

0

IMG_2675IMG_2489Når det sludder fra en grå februarhimmel, vandrer tankene til hete sommerdager på en strand jeg bare elsker. Den heter Plage Mala, og ligger under de stupbratte skråningene i den lille byen Cap d’Ail – Plage Mala er faktisk inspirasjonen til Sonja Lees «Villa Malla» på Hurumlandet. På denne forferdelig vakre, lille stranden ligger to deilige restauranter, Eden og La Reserve. Eden er rustikk, La Reserve er mer fancy. På La Reserve spiste jeg en helt fantastisk pizza. Bunnen var først dekket med crème fraîche, og overdrysset ristede mandler, gode skiver av fersk chèvre, pærer og sopp. Nå har jeg omsider skaffet meg en pizzasten, og dermed er det blitt lekende lett å lage denne sommerlige herligheten, og gjenkalle en liten bit av Plage Mala …

159 kroner

159 kroner

 

 

IMG_9859Til denne pizzaen funker både rødt og hvitt, for eksempel er det strålende med denne italieneren til pizza: Palladino Barbera d’Alba Superiore 2011 til 139,50 kr. Denne har vært en av Norges mest populære barbera’er i en årrekke, og Palladino familien leverer høy kvalitet år etter år.

IMG_9858Men til chèvre er det jo supert med en Sauvignon, så Petit Perriere Blanc til 135 kr funker veldig bra! Her får du nydelig vin for en god penge.

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply