Perlehøne med bringebærsaus

0

 

Enkelt og fiffig!

Enkelt og fiffig!

I følge ekspertene i kjøttdisken der jeg handler, er perlehøne «mye kulere å lage» enn både fasan og vaktel. En klar oppmuntring for er ute etter noe spesielt: En fugl som smaker som blanding av høne og vilt.

1 perlehøne
3 tomater, delt i fire
2 løk, delt i åtte
7 store hvitløkfedd, knust med kniven
5 kvister rosmarin
1 glass hvitvin
1/2 glass olivenolje
1 stor bit smør
Salt og pepper
Perfekt vin til retten: Fleurie Cuvée Prestige (se under)

Legg perlehønen i en ildfast form. Hell over oljen. Legg inn rosmarin og hvitløkfedd, hell vin i fuglen og dytt inn en stor bit smør. I formen legger du tomater og løk. Kvern over pepper og strø på salt. Dekk med folie, og stek på 200 grader i 1,5 time, ta av folien og stek videre i 20-30 min. Varm en boks med utmerket fløte/bringebærsaus eller soppsaus fra Stangekylling,

Her blir det mye god saus og saftig kjøtt.

Her blir det mye god saus og saftig kjøtt.

og server med poteter eller gnocci, stor macaroni, bagett og salat.

Joseph Deshaires Fleurie Cuvée Prestige 2010, 158 kr.

Joseph Deshaires Fleurie Cuvée Prestige 2010, 158 kr.

Jeg har søkt etter en vin som kan passe til det litt mørke, småviltaktige kjøttet i perlehøne, og prøvde 9876801 Joseph Deshaires Fleurie Cuvée Prestige 2010 (9876801) til 158 kr. Denne beaujolais-en er syrlig nok til å møte smakene i denne rettten, og full av frukt- og bærsmaker som passer supert til sausene. En litt pepperaktig tone passer perfekt til kraften i denne retten. Verd å prøve!

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply