Pekingand – enkelt, når du har tid

0

 

Pudre med salt og five spice-krydder

Pudre med salt og five spice-krydder

Tenk at det går and å få så mye kos ut av «så lite» … Jaja. Lite og lite, fru Blom. Vi var fire happy campers på en 3,2 kilos and fra Holte Gård. Saken er jo at anden smelter bort halvparten av vekten mens den langstekes (eller noe der omkring). Når fuglen er ferdig stekt, faller kjøttet av skroget nesten helt av seg selv. Så tar du to gafler, og strimler det opp. Ikke bruk kniv. Du ønsker kjøtt som er revet med fibrene. Serverer fuglen med små kinesiske pannekaker, en krukke Hoisin-saus, strimlet vårløk og agurk. Det er fancy å servere, innmari koselig å tutle med … Denne retten finnes altså ikke bare på heftige asiatiske restauranter – myten er herved avlivet. (Se vinforslag under.)

Skjær av kjøttet, og del det smått med to gafler.

Skjær av kjøttet, og del det smått med to gafler.

4 personer * 4 timer

1 and 1 agurk 2 bunter vårløk 1 glass Hoisin-saus 2–3 pakker crispy duck-pannekaker (jeg kjøpte mine på Dragen i Torggata) Salt og kinesisk five spice-krydder (stjerneanis, nellik, kanel, Sichuan-pepper og fennikelfrø)

1. Sett ovnen på 170 grader. 2. Ta ut pakken med nakke etc., som ligger inni, og ev. frys den. Tørk anden inni og utenpå, pudre den med masse salt og five spice-krydder. Sett den på en rist over en dyp, stor lanpanne. Bruk midterste rille i ovnen. Glem den i tre timer. 3. Senk varmen til 150, og la fuglen stå og kose seg i 1 time til. 4. Skjær tynne staver av agurk og vårløk. Hell Hoisin-sausen i en bolle. 5. Damp de frosne pannekakene. Har du

Alle elsker pekingand!

Alle elsker pekingand!

ikke bambusdamper, bruk sil over kjele, eller (som jeg gjorde) en aspargeskjele – bruk fantasien … just do it. 6. Server:
På pannekaken sprer du saus, legger på kjøtt, agurkstaver og vårløkstrimler, bretter/ruller samme og nyter!

 

 

 

 

Knall til pekingand!

Knall til pekingand!

Alsace-vin til pekingand er perfekt match: Dopff & Irion Alsace Pinot Noir 2011. En rosa, funky magnum med 1,5 liter frisk og tørr, men sødmefull vin -enkel å drikke og gleder alle.

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply