Luftige, gyldne, sprø andefettpoteter

0

uten navnNår du først skal spise poteter, så lag noen som er skikkelig gode. Poteter stekt i ovnen med andefett forbinder jeg med stek, eller kanskje helst med «lam på engelsk», med myntegelé og skysaus. Skysaus passer utmerket. Disse potetene er så skjønne i smaken, så deilige med det luftige, sprø lokket rundt, at de ikke må drukne i tunge sauser. Andefett er alfa og omega for resultatet. 

1. Ha en ildfast form i ovnen, og sett ovnen på 200 grader. Formen må være stor nok til å gi romslig plass til potetene, så alle får farge.
2. Skrell potetene og kutt dem i fire, eller 2–3 biter, om potetene ikke er så store. Ha dem i en stor kjele, dekk dem så vidt med vann, tilsett salt og vent på at vannet fosskoker. 3. Når vannet koker for fullt, skru av varmen, la potene stå og kose seg i vannet i 2 minutter, hell potene over i en stor sil. 4. Ta ut den skrikende varme formen fra ovnen, og ha i noen store spiseskjeer andefett, og la det smelte i Andefettformen, mens du røffer opp yttersidene på potetene, ved å riste skikkelig godt på silen.  5. Gi dem et dryss med mel, og rist igjen så alle potetene får litt mel på seg. ha dem over i den varme formen med fettet, og rull dem rundt i det. 6. Stek potetene i ovnen i 15 minutter, ta formen ut og snu potetbåtene, stek dem i 15 nye minutter. Snu dem en gang til og stek videre i 15 minutter. 7. Nå skal de være gylden og lekre, og klar til å servere. Gi dem et dryss med fingersalt før servering. Lag nok!

Om du steker and og ikke bruker alt andefettet, sil det av, og spar det i kjøleskapet. Du kan også kjøpe andefett, for eksempel fra Holte Gård, som har en deilig krukke du får kjøpt i velassorterte butikker.

 

Foto: professional.cooksandco.co.uk
Oppskrift: bbcgoodfood.com

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply