Suppe med bacon og karri + Pinot Grigio

0

Røkt linsesuppeDet er så godt med røkt mat! Linsesuppe med velrøkt bacon, løk og karri gir en nydelig kraft, og sammen med en vin med hint av moden pære, kommer karrien og røksmaken fullstendig til sin rett.

• 2 personer

2 dl tørre røde linser, legges i bløt i saltet vann over natten
7 dl vann + 4 ss Knorr kyllingfond (eller annen kraft)
1 løk, hakket
150 g røkt bacon i terninger, gjerne fra Haugen gardsmat 
Fett til steking, gjerne andefett – eller olivenolje
Salt, sort og hvit pepper, malt koriander, karri, oregano (tørr sherry om du har)

Pinot Grigio1. Legg linsene i vann over natten, og skyll godt.
2. Ha fett i en kjele, og ha i hakket løk, bacon og kryddere. Surr på lav–medium varme i 5 minutter.
3. Hell på vann, og kok opp. Sett ned varmen, og la suppen putre i 30 minutter eller mer. Etterfyll litt vann, om du vil.
(Suppen kan ev. smakes til med litt tørr sherry eller vermut.) Hell på en skje eller to med god olje før servering.

Les mer om linser her.

Zenato Pinot Grigio 2010
Lages av druene Pinot Grigio og Chardonnay.
Strågul med svakt grønnskjær.
Dempet duft av sitron og eple med hint av pære.
En fin vin med god fruktsødme, som balansere med tilstrekkelig friskhet.
V.nr. 4644901
139 kr.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply