Lammespyd med tusen tilbehør

0

IMG_9657Saftige lammespyd med masse smak, er morsomt å servere! Får du matchet vinen, er det enda bedre, og her har vi valgt to mørkerøde knallviner til svært gode priser. Kjøper du lammestek i skiver, trimmer vekk overflødig fett og deler lammekjøttet i passe biter, har du et godt utgangspunkt for et saftig resultat. Egentlig kan du tre på alt fra småløk til squash eller grønn paprika (som passer til vinene under), vi har valgt hele hvitløksfedd og massevis av rosmarin og et og annet laurbær. Feddene bør ligge i 1 time på 150 grader i ovnen (i folie) før du trer dem på spydet – de skal være møre. Bruker du spyd av tre, er det lurt å legge dem i vann i 20 minutter før bruk, slik at de ikke forkuller seg i ovnen.  

Bruk 600 gram lammekjøtt til 4 personer. Sett bitene av kjøtt og grønt spredt bortover spydet. Pensle kjøttet og krydre med salt og pepper. Grill i ovnen i 10 minutter. Pass på underveis.

Som tilbehør kan for eksempel velge mellom fylt paprika, tortilla, en god, sprø og mettende salat, puffede poteter med rød, skarp majones, eller hva med patatas bravas, asparges, portobellosopp fylt med spansk manchego-ost,  stekt mais, bakte poteter … her kan man velte seg i muligheter.

 

Capitel Della Crosara Appassimento 2011-1 (2)9030857Montresor Appassimento fra Cantine Giacomo Montresor passer utmerket til rike retter av storfe, lam og vilt. Samt til modne oster.  Fargen er rubinrød og strålende. Bouquet av små røde frukter, mandel og behagelig duft av rosiner. Smaken er varm, full og påminnelser om kirsebær og bringebær, og den har et krydderpreg som passer til rike kjøttretter, som lammespyd med rosmarin og hvitløksfedd. Den koster 129,90 kr.
Vinhuset fikk gull i «Winery of the Year 2010» ved Grand Prix del Vino 2010.

Bogle Petite Sirah har mørk blårød farge. Vinen har en fersk fruktighet med fint preg av modne mørke bær og urter. Ung og saftig, svalt preg av mørke bær, blomst og urter, fast ettersmak. Bogle-familien har dyrket vin i Clarksburg, litt sør for Sacramento, siden 1960-tallet. Bogle jobber intensivt med ulike «sustinable certificates» og er både «California Sustaineble Certified» og «Certified Green». Bogles inmakerteknikken er klassisk Californisk, uten at det blir for mye, blir det sagt. Vinen koster 148 kr.

1782067_594152293992522_253597159_n

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply