Kremede blåskjell med safran

0

Blåskjell

Vinteren er den beste tiden for skalldyr. Og noe bedre en blåskjell, får du ikke akkurat nå.

Kremede blåskjell er lett å lage.
Her er en veldig grei basisoppskrift!

2–4 porsjoner

 

 

Safran varmer ...

Safran varmer …

1 kg blåskjell
1/2 purre
4 vårløk
3 sjalottløk
2 dl hvitvin
1 dl fiskekraft
2 dl fløte
1/2 g safran
Olivenolje

IMG_0701Sjekk blåskjellene. Kast knuste skjell, og legg resten i en bolle med vann. Er noen av skjellene åpne, så bank dem lett for å sjekke om de lever. Lukker de seg ikke, kast dem. Du må også kaste skjell som ikke er åpne etter koking.

1. Finhakk sjalottløk, og fres i en kjele med olivenolje. 2. Finhakk vårløk og purre, og ha i kjelen. 3. Hell over hvitvin, og redusere litt. 4. Hell over fiskekraft, og reduser. 5. Tilsett blåskjell og legg på lokk. La dem dampe i ca. 6–10 minutter. Rist på kjelen en gang imellom. 6. Sil kraften fra blåskjellene, og kok den med kremfløte og safran. 7. La kraften trekke mens du legger blåskjellene i dype, varme tallerkener, og overhelt med kraft. Garner med urter.

Serveringstips: Jeg liker veldig godt å ha stekte potetbåter drysset med havsalt, servert med aioli.

Nyt!

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply