Kongekrabbe med jordskokk og råmarinert fennikel

0

IMG_6957Kongekrabbe med jordskokk og råmarinert fennikel er ikke bare godt, det er rå-rå-rågodt! Er ikke kongekrabbe bedre enn hummer, da? Det er i alle fall det matfolk gjerne diskuterer og veier for og imot rundt bordet, når man klinker til og serverer den sødmefulle krabben med det myke, delikate kjøttet.

Steking av kongekrabbe
2 klør av kongekrabbe
2 ss solsikkeolje
4 gode ss meierismør
2 fedd hvitløk, renset og gitt et slag (men ikke helt knust)
2 ss smør
Noen kvister timian
Salt og pepper

1. Start stekingen med litt olje, ha pannen på medium+ varme. Rull kjøttet i pannen til det har fått en lett rødlig farge. 2. Trekk pannen til side (eller senk varmen om du har induksjon) og tilsett smøret, hvitløk, timian og sitron. 3. La krabben trekke ferdig i pannen. 4. Del den opp i fine biter etter steking.

IMG_6938Jordskokk-kompott
½ kg skrelt jordskokk
Vann til koking
2 dl fløte, eller Alpro soyalaternativ
1 ss smør
Salt

1. Del jordskokken i mindre biter. Kok den helt myk i vann. 2. Sil bort vannet, og damp jordskokken tørr. 3. Tilsett soyafløte, og kok inn noe. 4. Kjøres grovt med stavmikser. 5. Smak til med salt.

IMG_6931Råmarinert fennikel
NB! Her er det lurt å bruke mandolin, er du usikker på hva dette er, se bildet aller nederst i saken.

2 fennikel
5 knaskegulrøtter
1 bunt reddik
Olivenolje
½—1 sitron, saften
Salt og pepper

IMG_69701. Rens grønnsakene. Riv gulroten på langs, og riv både reddik og fennikel etterpå. 2. Ha i isbad, og skyll. Tørk, helst i salatslynge. 3. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

imagesCAOW1B6A

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply