Kinesisk ribbe

0

 

Server med søt/sterk chilidipp.

Server med søt/sterk chilidipp.

Kinesisk ribbe er godt hele året. Alle liker denne ribben, selv om de egentlig ikke er så frelst på tradisjonell norsk ribbe. Server den med sursøt saus. Folk spiser veldig mye mer av denne enn du ville drømt om – lag nok!• 3 timer

2 kilo ribbe
1 glass soyasaus
1 glass ketjap manis
1 lime, saft
4-5 fedd hvitløk, presset
1 ss kinesisk fivespice
1-2 røde chilier, hakket
2 ss revet ingefær

Herlig blanding!

Herlig blanding!

1. Bruk en skarp, lang kniv og finrut fettsiden av ribben (mye mindre ruter enn norsk svor).
2. Bland alle ingrediensene, og mariner ribben i en pose i et par timer. 3. Sett ribben inn i ovnen i et 2 1/2 time – i et ildfast fat – på 200 grader. Øs sausen over ribben med jevne mellomrom. 4. Skru opp ovnen til maks varme i 15-20 minutter, til toppen bobler. 5. Ta ut, avkjøl litt, server med sursøt dipp og øl. Husk at folk spiser veldig mye mer av denne enn du ville drømt om – lag nok!

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply