Kinesisk ribbe

0

IMG_4750Alle liker denne ribben, selv om de egentlig ikke er så frelst på tradisjonell norsk ribbe. Server den med sursøt saus eller epler kokt med øl og five spice. Vi har valgt en superflott marmorert, fersk ribbe av utegris fra Øvre Bakken Gård, som vi fant på Bondens Marked.  

• 3 timer

2 kilo tynnribbe
1 glass soyasaus
1 glass ketjap manis
1 lime, saften
4–5 fedd hvitløk, presset
1 ss kinesisk fivespice
1–2 røde chilier, hakket
2 ss revet ingefær

1. Bruk en fin tynnribbe. Fjern skinnet, men ikke fettet under. Fjern bena på undersiden av ribben. Bruk en skarp, lang kniv og finrut fettsiden av ribben (mye mindre ruter enn norsk svor). 2. Bland alle IMG_4755IMG_4756Utegrisingrediensene, og mariner ribben i en pose i et par timer eller over natten, om du har tid. 3. Sett ribben inn i ovnen i et 2 ½ time – i et ildfast fat på 200 grader. Øs sausen over ribben iblant. 4. Skru opp ovnen til maks varme i 15–20 minutter, til toppen bobler. 5. Ta ut, avkjøl litt, server med sursøt dipp og øl. Husk at man spiser veldig mye mer av denne ribben enn du ville drømt om – lag nok!

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply