Keiservafler – sprø fløte

0

 

Deig, ikke røre.

Deig, ikke røre.

Har du ikke smakt keiservafler, er det bare å finne frem jernet i helgen. Og har du smakt keiservafler, og ble påminnet om dem nå, så vil du nokså garantert lage dem igjen nå.

Første gang jeg fikk servert en rykende varm keiservaffel med sukker på, ble jeg stum av lykke (det skal litt til). De smaker som en varm fløtebombe, med en sprø uimotsåelig tekstur. Her er det bare å dynge på hva du vil av is, sjokolade, bær, sauser av ymse slag – eller bare sukker. Gullgyldne keiservafler sluker fløte, så om noen trodde at adelen var en saga blott i dette landet, kan den altså få en renessanse hos deg selv denne helgen.

 

Keiserlige!

Keiserlige!

4 vaffelplater

1 liten kartong kremfløte
Hvetemel
Salt
Vanilje (gjerne flytende Burbon-vanilje, 1 teskje)

1. Bland sammen til en nesten limaktig grøt. 2.La vaffelrøren/deigen svelle i 30 minutter. 3. Legg en avis under vaffeljernet – det pipler ut en del fett. Sett vaffeljernet på styrke 5 (av 6), så vaffelen blir sprø, gylden og luftig. 4. Ikke ta for mye røre i jernet. 5. Server rykende varme!

PS: Wilfa-jernet som piper når vaffelen er ferdig, er et smart valg om du skal kjøpe nytt jern – så slipper du å stå og stirre nervøst og utålmodig på jernet mens det steker.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply