Karamell tiramisu

0

TiramisuTiramisu er godt. Karamell er godt. Karamell tiramisu er rågodt. More is more!

Hemmeligheten bak en tiramisu med et hint av karamell, er å bruke karamellespresso, om du har en maskin til slike kapsler (se under).

• 15 min tilberedningstid
• 2+ timer avkjøling før servering
• 3—4 personer

2 eggeplommer + 5 ss sukker
1 lite beger Mascarpone + god vanilje
1,5 kremfløte + 1 ss sukker
9 ladyfinger-kjeks
3 x dobbel karamellespresso
3 ss god kakao

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. 2. I en anne bolle: Rør Mascarponen myk med litt vanilje, 5 sek med håndmikseren. 3. I en tredje bolle: Pisk kremfløten med sukker, litt stivere enn du kanskje Espresso caramelvanligvis ville gjøre, men likevel ikke alt for stiv. 4. Ha de tre miskene i en bolle, og bland raskt og litt uvørnt sammen. Litt av poenget er at det blir en litt ujevn kremblanding, som gir en mer interessant munnfølelse. Så pisk løst sammen, og la den være … 5. Lag espresso, og hell i en bolle som er vid nok til kjeksene. Dypp én og én kjeks lynkjapt i espresso (legg i espressoen, snu øyeblikkelig, ta opp), og legg nederst i serveringsfatet. Du skal ha tre ladyfingers helt tett sammen nederst. 6. Legg et lag med mascarponekrem. 7. Sikt godt med kakao over dette laget. 8. Lag tre lag, der du avslutter med krem, og igjen sikter over godt med kakao. La desserten stå kaldt i minst 2 timer, den kan godt stå og kose seg kaldt over natten.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply