Kalvekjaker/skank i Rioja-glase … makan!

0

 

Mariner i vin over natten.

Mariner i vin over natten.

Jeg dør av lykke av denne retten. Den tar hundre år å lage, men gjør seg selv nesten hele veien. Dette er kraftig og knallgod kost!

4 personer

800 (+) g kalvekjaker eller skank (vekt uten ben)
– kjaker må kjøpes i utlandet, Nortura bruker alt til pølser (FY!)
500 dl supergod kraft
2 1/2 flasker Rioja
3 gulrøtter, hakket
10 laurbærblader
3 fedd hvitløk, knust under kniven
25 pepperkorn
6 kvister timian
6 kvister rosmarin
3 stk hel kanel

Til servering: Mandelpotetmos og bladpersille

Legg kalvekjøttet i en stor kjele med alle ingrediensene, og mariner over natten.
Ta ut kjøttet, klapp det tørt og stek det brunt i smør. Imens gir du vinen et kraftig oppkok – la fosse i 20 minutter. Ha kjøttet tilbake i vinen, og sett kjelen i ovnen på 60 grader uten lokk. Nå skal kjøttet stå i ovnen i 2 dager. Du må sjekke det og snu kjøttet 3-4 ganger før servering. Før du skal servere, varm tallerknene og lag potetmos (ikke bruk for mye fløte og kraftige ingredienser, rødvinsausen er veldig kraftig). Du må nå også sile av vinen, og redusere rødvinssausen kraftig, til den blir relativt mye tykkere (ca. 1 time). Ha tilbake kjøttet og varm det. Legg en stor skje potetmos på hver tallerken, legg kjøtt oppå og ha generøst med saus på hver tallerken. Garner med bladpersille og server med en god Rioja. Kjøttet er så mørt, at det er nesten ikke til å holde ut. Og med den fete rødvinsausen og glatte potetmosen, bare brutt av den litt pepperaktige persillen, så er dette kanskje livretten over noen. Når jeg får så god mat servert, legger jeg servietten andektig på fanget, skåler med mine venner og sier bare «see you later» – og nyter i stillhet.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply