Jul og glühwein er perfekte partnere

0

Hva er det som er rødt, litt tung og skaper masse glede? Julenissen ikke sant? Eller kan det være noe annet? Og det har heller ikke noe å si om du har vært slem eller snill. Alle skal få!

Ingenting er bedre en varmt krydret rødvin i den stressperioden vi er inne i med juleshopping, kulde, snø og stress.

Som svar på det innledende spørsmålet så har vi et deilig svar. Glühwein! Det tyske svaret på gløgg, som vi er godt kjent med her hjemme. Glühwein er vanligvis fremstilt fra oppvarmet rødvin, som Cabernet. Derefter  blir det krydret med kanelstenger, vanilje, nellik, sitrus og sukker.

Glühwein kommer fra den tyske adelsmannen John IV fra ca 1420 og ble raskt en favoritt i Europa under vintersesongen. Den varme vinen med det gode krydderet, gjør den perfekt til juletiden.

Magien med Glühwein er du kan endre oppskriften, slik at den passer til din smak. Hvis du foretrekker en mildere variant, reduserer man mengden med krydder. Ta denne oppskriften som en guide, og gå derefter i den retningen som passer din gane best.

12 hele nelliker
2 muskattnøtter, lett slått i stykker med en hammer
2 flasker (hver 750ml) tørr rødvin
2 dl sukker
Skall fra 2 appelsiner og 2 sitroner, pluss mer krydder til pynt
4 dl friskpresset appelsinjuice
1 dl frisk sitronsaft
2 kanelstenger

Legg nellik og muskat i en liten tøypose. Legg den i en kjele sammen med vin, sukker, appelsin og sitron skall, appelsin og sitron juice, og kanelstenger. Varm det opp til det begynner å stige damp fra kjelen og blandingen er varm, ca. 10 minutter. Ikke la det koke. Fjern tøyposen med krydderet og hold vinen varm over veldig lav varme til den er klar til å serveres.

Nyt!

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply