Jukseappelsinsaus til andebrystet

0
This is it!

This is it!

Jukseappelsinsaus er kjapt, lurt og knallgodt! Etter at vi fant opp denne vrien, kan den sedvanlige kokingen av eddik og appelsin
bare gå og gjemme seg.
(Se hvordan du steker andebryst, under.)

Enten har du andefett fra da du stekte en hel and (det blir da et par desiliter til glasset, som du setter kaldt), eller så har du en krukke andefett, som du bruker til denne sausen.
Kjøp et glass bitter appelsinmarmelade med appelsinskall.
Se til at det er masse pepper i kvernen.

1. Ha 10 ss andefett i stekepannen. Smelt og la bli varmt. 2. Tilett 3 store spiseskjeer marmelade. 3. Kvern i godt med grovt pepper. 4. Rør og hell over andebrystet.

 

 

Perfekt stekt!

Perfekt stekt!

Andebryst, fool proof!

1. La kjøttet bli romtemperert. 2. Rut fettsiden, men ikke ned til kjøttet. 3. Sett jernpannen på høy temperatur, IKKE tilsett fett. 4. Sett stekeovnen på 200 grader. 5. Når jernpannen ryker, legg andebrystet i pannen med fettsiden ned. Skru av varmen, og la brystet ligge musestille i pannen i 5 minutter. Ta det ut og la det hvile i 15 minutter. 6. Legg det inn i ovnen i 13 minutter. 7. La kjøttet hvile i minst 30 minutter, før du skjærer det i pene centimetertykke skiver, og heller over sausen.

Kvakk!

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply