Jordskokksuppe med sherry

0

JorskokkbildeDenne enkle og elegante suppen er lett å lage, også har den wow-faktor. En tørr sherry, som Tio Pepe, løfter frem nøttesmaken i jordskokken. Du kan servere den med et reker eller et par kamskjell på toppen, med sprøstekt bacon, kyllingbiter, krutonger eller et dryss med friske urter. En skje med god olivenolje gir den hvite suppen pen dekor og ekstra god smak.

 

• 3 personer
• 20 minutter

Kremet, men lett

Kremet, men lett

500 gram jordskokk, renset og delt i biter
1 liter kyllingkraft
1 dl kremfløte
6 cl sherry
Kvernet pepper
God olivenolje

1. Kok jordskokkskivene møre i kraften. 2. Bruk stavmikser eller blender, og kjør suppen glatt. 3. Tilsett fløte og sherry. 4. Legg på sjømat, bacon, krutonger eller urter etter smak. 5. Hell en sirkel med god olje over, og gi suppen et dryss med pepper.

Visste du at …
Jordskokk opprinnelig kommer fra Nord-Amerika, og kom til Europa på 1600-tallet? Jordskokk var en ganske utbredt grønnsak i Norge før poteten kom. Poteten ble som kjent meget populær på 1800-tallet, og jordskokken ble mindre vanlig.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply