Innbakt elg med brie

0

Innbakt  elgfilet med brie

«Innbakt elg med brie». Denne retten har du kanskje ikke smakt før? Det nydelige kjøttet fra elgen, blandet med brie og sherryeddik, vil ta smaksløkene med på en opplevelse, de ikke ønsker at skal slutte.

4 porsjoner

500 g elg (for eksempel elgskav fra Smedstuen gård)
Salt og pepper
Meierismør
4 sjalottløk
1/2 dl sherryeddik
4 dl kjøtt- eller viltkraft
2 dl fløte
Fennikel
2 kongesopp
150 g brie
2 plater butterdeig
Egg til pensling

  1. Brun elgeskavet i pannen med smør, og fordel dem i fire ildfaste porsjonsformer. (Se bildet)
  2. Finhakk sjalottløken, og ha den i en kjele. Tilsett sherryeddik og kraft. Kok opp og reduser litt. Tilsett fløte. Hvis du ønsker en litt tykk kraft, jevn den ut med litt maisennamel utrørt i litt vann. Hell kraften over i porsjonsformene med kjøttet i.
  3. Skjær fennikel i små biter og stek dem i smør til de blir al dente. Ca. 2-3 minutter. Legg dem i formene.
  4. Skjær opp soppen, og stek den i smør. Bare så de brunes litt. Veldig kort tid. Legg soppen i formene.
  5. Fordel osten over formene.
  6. Kjevle ut butterdeigen, og del opp i fire like store deler. Legg dem over porsjonsformene, slik at de dekker. Pensle med pisket egg.
  7. Stek formene i ovnen på 220 grader i ca. 10-12 minutter.

wongraven baroloVinforslag
Dette er en viltrett med høyt innhold av fett fra butterdeig, og brien som smelter over kjøttet. Her bør du ha en litt kraftig rødvin med mye smak, som en Wongraven Unione Barolo 2007 til 339 kr på Vinmonopolet. Den er laget på 100 % nebbiolodruer, som dyrkes i Piedmonte i Italia. Denne druen er blant annet brukt i de berømte vinene Barolo og Barbaresco, som regnes som noen av de beste som lages.

Nyt!

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply