Hvit sjokolademousse med bringebær, nugat og lakris sirup

0

IMG_0934

Nå er det ikke lenge til 17 mai. Og Slippen restaurant presenter en utrolig god dessert som kan avrunde ett hvilket som helst flott måltid.

Bringebærsorbet med friske bringebær og lakris sirup

Til 4 personer

Mousse
200 gram fløte
100 gram hvit sjokolade valhorona opalys el ivorie
1 plate gelatin

1. Legg gelatinplaten i kaldt vann. 2. Kok opp 100 gram fløte, smelt i gelatinet og ha det over sjokoladen. Rør det sammen, og ha i resterende mengden av fløten. 3. Avkjøl helt i kjøleskap.

Ved servering pisker du den hvite sjokolade ganachen til mousse.

Nugat

500 gram hasselnøtter skoldet
300 gram sjokolade 64%
200 gram 36%
2ss brunet smør
1ts havsalt

1. Rist hasselnøttene på 160grader til de er gyllne ca 15-20minutter. 2. Smelt sjokoladen i vannbad. 3.Kjør i mixer til oljen i nøttene skiller seg ut, og tilsett den smeltede sjokoladen.
4. Ha i brunet smør og havsalt.

Kjøles.

Broaken gelly på bringebær
500 g frosne bringebær
100 g sukker
Agar
1.Sil av bringebærjuicen uten å presse på bærene, det skal være en klar væske. 2. Væsken tilsettes 1 g agar pr dl væske. 3. Bland sammen, kok opp, og avkjøl til gele.
4. Kjøres i foodprosessor til den er glatt og blank. 5. Bakes i ovn på 80 grader i 3 timer.

Nyt!

IMG_0929

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply