Hummer- og rekeravioli

0

Hummer og reke ravioliÅ lage ravioli hjemme er noe man gjør når man har god tid og er i humør til å tilbringe masse tid på kjøkkenet. Det er definitivt et prosjekt, spesielt hvis man ikke har mye plass. Men å spise hjemmelaget ravioli er noe av det mest tilfredsstillende middagen jeg kan tenke på.

Denne raviolien blir enda mer komplisert ved bruk av levende hummer, men desto mer fantastisk.

Så forsøk denne raviolien, hvis du ønsker en rett som er som tatt ut fra de beste restaurantene.

 

 

 

Ingredienser 4 porsjoner:

Pasta
2 hele egg
5 dl mel
1 ss vann
1 ss olivenolje
En liten håndfull estragon, hakket
En liten håndfull persille, hakket

Raviolifyll
1 hummer
1/5 kg reker
3 sjalottløk, finhakket
1 liten purre
3 ss smør
1 fedd hvitløk

Buljong
Hode og skall fra reker
Skall og kropp fra hummer
3 små gullerøtter
1 stor løk
Persille
Timian
2 laurbærblad
2 liter kaldt vann

Fremgangsmåte
Pasta
1.            Pisk eggene i en stor bolle og tilsett vann, olivenolje og hakkede urter
2.            Sakte heller du i mel, rør med treskje. Når deigen begynner å bli tykk, hell den over på en ren overflate (en benk eller en stor plate) og fortsett med melet. Kna til deigen spretter tilbake når du trykker ned i det med tommelen.
3.            Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Fylling – og buljongen:

  1. I mellomtiden renser du hummeren – fjern klør og hale fra kroppen i en rask vridning. Åpne kroppen opp i to og fjern det grønne og hjernen og legg kjøttet i en bolle sammen med hakkede gulrøtter, løk og urter til buljongen.
  2. Fjern hodene og skall fra reker, og legg også dette i suppebollen. Dekk med vann – ca 2 liter – og sett over høy varme til det kokes opp. Senk så varmen og la det småkoke i av 1 time.
  3. I mellomtiden sett en kjele med vann for å koke hummerklør, -hale og rekene. Du skal koke halen og de store hummerklørne forsiktig i 3 minutter, og de mindre klørne i ca. 2 minutter og 45 sekunder i det samme vannet.
  4. Når rekene blir rengjort, kan du posjere dem i kjøttkraft. Det tar ca. 2 – 3 minutter
  5. Ha purren og sjalottløken i terninger. Knus hvitløken og hakk hummer og reker.
  6. I en liten kjele smelter du smør og har i purren og sjalottløken til de er myke. Legg deretter i hvitløken, og stek ytterligere i ca. ett minutt. Fjern kjelen fra varmen, og ha i hummer og reker.
  7. For å lage ravioli, så ruller du ut pastadeigen med en pastamaskin. To ark.
  8. Legg spiseskjestore hauger av fyllingen som plasseres to tommer fra hverandre på pastaen. Bruk en pensel for å fukte pastaen.   Derefter plasserer man det andre arket med pasta på toppen av den første og trykk med fingrene rundt fyllet for å forsegle pastaen sammen.
  9. Bruk en sirkel kutter til å kutte ravioli
  10. Sil suppen og hold den varm. Ha en gryte med vann til å koke raviolien i. Ca 1-2 minutter. Og server med varm kjøttkraft.

Server!

Nyt!Hummer og reke ravioli2

Share.

About Author

Rino Luciano Frostad er CTO for Gastronomade. Men samtidig meget opptatt av de kulinariske opplevelsene. Han er kreativ innen matlaging og vil på mange måter overraske med fantastiske retter.

Leave A Reply