Sitronmarengspai

0

Seig og søt, sprø og syrlig.

Man kan vel driste seg til å si, at alle liker fransk sitronmarengspai …? Etter en tur rundt på Mathallen på Vulkan, spiste vi sitronmarengspai på Hello Good Pie (bildet er derfra), og fant frem en oppskrift på app-en Lemon Recipes, som høres ut som den duger!

Til 1 stor pai
1 kopp sukker
¼ kopp Maisena
1 ½ kopp kaldt vann
3 eggeplommer, lett sammenvispet
1 ss revet sitronskall
¼ kopp sitronsaft
1 ss meierismør
3 eggehviter
⅓ kopp sukker

1. Lag en paibunn (Se under) og avkjøl den. 2. Ovnen skal etter hvert holde 175 grader. 3. Bland 1 kopp sukker med maisena i en mellomstor kjele. Rør over varme, og bland inn eggeplommer. La blandingen koke opp på mellomhøy varme, rør hele tiden, og kok så skikkelig i 1 minutt. Ta av varmen. Rør inn sitronskall, sitronjuice og smør. Hell blandingen over i paiformen. 4. Lag marengs: Pisk eggehvitene stive med en mikser, ha litt og litt sukker i blandingen mens du mikser hele tiden. Fortsett til myke topper dannes. 5. Spre blandingen over paien og lag fine mønstre. Dra marengsen helt ut i kanten av paien. 6. Stek i 15–20 minutter til den er gylden. 7. La paien kjølne av på en rist i 30 minutter, og sett kaldt i kjøleskap før servering.

Paibunn
250 g hvetemel
100 g meierismør i terninger
100 g melis
1 klypesalt
2 egg

1. Hell melet ut på benken, og lag en fordypning. Ha smør, melis og salt  fordypningen, og bland alt med fingrene, tilsett eggene og  arbeid melet inn litt etter litt. Bland godt. 2. Når alt er ferdig blandet, knar du deigen noen ganger hardt med håndroten så den blir jevn, pakker den i plastfolie, og lar den hvile i kjøleskapet i 1–2 timer før bruk.

Foto: Anne Katrine Paulsen

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply