Heftig, krydret varm sjokolade

0

Heftig sjokoladeVarm sjokolade kan være så mangt! Alt fra boring Freia-pulver i melk, til en kopp med heftig, krydret varm sjokolade — tykk og god, gjerne med rismelk (som er perfekt fyldig til formålet), og med mørk sjokolade og ulike kryddere og honning. Jeg velger denne siste varianten — gjerne på en kjølig sommerkveld. Og hva med en klunk Cognac i sjokoladekoppen, når sommerkvelden innbyr til pledd og ekstra varme?

• 4 gode kopper
• Sjongler med krydderne, og se hva du har i skapet

1 liter melk
(gjerne rismelk, som gir herlig fylde)
1 plate kvalitetssjokolade, mørk og bitter
1 god skvis honning
2 ss ren lakris (tørt lakrispulver, som fra Bülow Lakrids)
1 kanelstang
2 stjerneanis
2 ts malt nellik
2 ss malt kardemomme
1 ts cayennepulver
1 klype salt
En klunk whisky eller Cognac, om du ønsker (helles i koppen før servering)

1. Knekk sjokoladen i småbiter, og løs den opp over lav varme i litt vann. 2. Hell i melken og krydderet, og smør deg med tålmodighet, mens alle smakene blandes over lav varme i ca. 20 minutter. 3. Sil av, og hell i kopper. Mmmm.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply