Håpet er lyserødt!

0

Screen Shot 2013-06-03 at 1.39.04 PM copyVi håper i det lengste på fine sommerdager med sol og varme,a, håpet er lyserødt! Lange kvelder og sommerdager nærmest ber om rosé i glasset!  Rosévin kan passe godt både med og uten mat, og velger du en av de lette sortene, er den er klar terrassevinner! Rosévin er laget på rødvinsdruer, som under pressingen av druene kun har hatt kontakt med skallet i kort tid og dermed får en lys, rosa farge. Rosé champagne produseres vanligvis ved å tilsette litt rød vin til den allerede ferdig lagete champagnen. Andre musserende vin bruker som regel den første metoden. Uansett metode – vi får sommerfølelse av rosé!  Her følger tips på én rosévin fra Italia og en musserende fra Frankrike.

V.nr. 5081901 – Zenato Chiaretto Bardolino Rosé 2010 – 129 kr.  Laget av druene Corvina Veronese, Rondinella og Molinara. Skallet blir beholdt en kort tid for å oppnå ønsket farge og smak. Duft og smak av røde bær. Passer fint som aperitiff, terrassevin, eller til lette sommer-retter av lyst kjøtt og salater.

V.nr. 90101 – Bouvet Rosé Excellence – 129 kr.  Bouvet Rosé Excellence har en lys rosa farge. En duft av moden frukt og en smak av honning og urter. Den er ypperlig som aperitiff og som en dessertvin, gjerne til frukt. Du kan også prøve den til krydret/sterk mat.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply