Godsaker i verdensklasse

0

IMG_9821

Hulderost er en brunost med einer og akevitt, serveres i stedet for sjokolade på NOMA, som tre år på rad har blitt kåret til verdens beste restaurant. Hulderosten må gjerne bli tradisjonsmat på norske julebord. Og primen og Fjelldronning er også blant mine favoritter … mmm

Åse Haugstad, Sigurd Avdem og staben driver med håndverksproduksjon av upasteurisert kumelk fra egen gård i Gudbrandsdalen. Det går med 150 000 liter melk i året, for å lage de ulike produktene.

 

Prim fra Avdem

Prim fra Avdem

Primen kan spises med teskje, det er vanskelig å la være å mumse på den, når du først har knukket opp lokket! Du kan også planlegge bruken. Ha den i viltsausen til rypene, så blir sausen fyldig og noe søtlig.

Kan minne om gruyere ...

Kan minne om gruyere …

 

Fjelldronning. Man blir bare lykkelig overrasket av den fyldige, modne opplevelsen av denne osten. At Fjelldronning selger godt, kommer ikke som en bombe – prøv den selv!

 

 

 

 

 

 

 

Gammeldags snacks

Gammeldags snacks

 

 

Og vil du prøve en gammeldags fjellsnaks til kaffen, skjær tynn skiver av Gubb …

De deilige norske produktene, kan du for eksempel kjøpe på Bondens Marked.

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply