Frisk panna cotta med sirupsurprise

0

Sirup spesialReisa AS produserer sirup av arktiske bær som multer, tyttebær, krekling og blåbær samt geleer av tyttebær og krekling. Reisa har etter snart 10 år på markedet skaffet seg et navn mange kjenner til. I tillegg har flere av produktene fått både priser og hederlig omtale i konkurranser: Kreklingsirupen har fått Spesialitetsmerket, som garanterer matprodukter med spesielle kvaliteter som skiller dem fra alle de andre.

Sirup og gelé fra Reisa AS finnes i butikker over hele landet, både i dagligvarehandel som Coop, Joker og Spar, men særlig hos delikatesseforretninger og lokalmattilbydere. Produktene er en fin gave til dem som vil prøve noe nytt og nyte smakene av vill natur.

ReisasirupJo lengre nord for Polarsirkelen man kommer, jo lengre periode med midnattssol får man. Planter utnytter alle 24 timer i døgnet til å vokse i dette klimaet, som gir betydelig utslag på smaken. Firmaet produserer kreklingsirup, moltesirup, tyttebærsirup og blåbærsirup.

Produktene kan kjøpes på hjemmesiden www.reisa.no og i en lang rekke forretninger over hele landet. Og naturligvis på Bondens Marked.

Bra tilbehør til ost! For eksempel er blåbær- eller kreklingsirup supert til de milde myke, som brie eller camembert. Tyttebærsirup funker til chèvre. Test moltesirup til gorgonzolaen!

Frisk panna cotta med sirupsurprise!

Reisa Pannacotta

Ingredienser 8 glass
100 ml Reisa-sirup etter ønske
1.5 dl fløte
½ dl melk
100 g sukker
1 vaniljestang (delt på langs og skrapet)
4 plater gelatin (bløtes opp i vann)
½ l yoghurt naturell

Fremgangsmåte
Fløte, melk og sukker kokes opp. Tilsett halve vaniljestangen, pisk sammen, sil, ha i gelatinen og bland i yoghurten til slutt. Ha sirup i bunnen av glassene, ca. 15 ml. Hell panna cotta-blandingen forsiktig over, hold en stor spiseskje over sirupen for å få adskilte lag. Begynne å helle i nærmest glasset og beveg skjeen rundt for å dekke glasskanten før du fyller opp med panna cotta-blandingen.

Fordel i 8 whiskeyglass. Pynt med friske bær.

 

 

 

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply