Forfriskende thai fiskesuppe

0

Tom yum ingredienserEn autentisk tom yum smaker fortreffelig og oppløftende. Den er lett og aromatisk med scampi, sitrongress og lime, men også litt fyldig på grunn av en slant med kokosmelk. Suppen passer supert på vinteren, for den klarer liksom litt opp i systemet, varmer deg og får deg på banen igjen, om du er litt vinterslapp, kald eller snufsete. Når du har alle ingrediensene i hus, er den superenkel å lage.

• 30 minutter
• 3–4 personer

1 liter kyllingkraft
12 scampi
100 gram annen sjømat etter ønske (for eksempel fisk, blåskjell, kamskjell)
2 stilker sitrongress delt i lange stykker
4 kaffirlimeblader, riv et hakk i dem slik at aromaene kommer ut
Thai scampisuppeEt stykke galangal eller ingefær, kuttet i skiver
2 røde eller grønne chili, skåret i skiver
2 fedd hvitløk, hakket
4 fine sjampinjonger, kuttet i fire
2 tomater, kuttet i fire
1 boks kokosmelk
2 ss fish sauce
2 ss soyasaus
1 lime, skvis juicen
1 ss sukker
Koriander, vask og bruk bladene

1. Ha kraften og sitrongress og kaffirlime i en kjele og kok opp på medium varme. 2. Tilsett hvitløk, galangal/ingefær, chili og sopp. 3. Kok i noen minutter til soppen er myk. 4. Tilsett sjømat og tomat. 5. Etter et par minutter heller du i kokosmelken, fiskesaus, limejuice og sukker. 6. Smak til med ev. mer av sistnevnte. 7. Server i suppeskåler, og dryss over koriander.

For å finne ditt nærmeste «Thai supermarked» kan du Google for eksempel «thai supermarked oslo» 🙂

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply