Fløtegratinerte amandinepoteter

0

 

"La cocotte"-jerngryte i miniversjon, passer utmerket til fløtegratinerte poteter!

«La cocotte»-jerngryte i miniversjon, passer utmerket til fløtegratinerte poteter!

Fløtegratinerte poteter kan være en stor skuffelse, eller en sann glede! Om man ikke velger en potettype, som suger til seg fløten og blir myk, kan du sitte med harde poteter i fløtesaus. Men nå er potetgåten løst!

Delikatessepoteten Amandine egner seg utmerket til fløtegratinering. Trikset er å surre de tynne potetskivene i god olivenolje på middels varme, før du legger dem i formen — gjerne i en knøttliten jerngryte, som på bildet. Etter at potetene er surret i olivenolje, blander du inn litt sterkt paprikapulver, revet hvitløk, finhakket løk, salt og pepper. Fordel blandingen i en form og hell over fløte. Stek potetene i ovnen på 220 grader i minst 1,5 time (jo lengre, desto bedre). Når potene er perfekt myke og har sugd til seg all fløten, strør du over et raust lag med revet, fransk Emmentaler, og lar osten smelte godt før du serverer. Du kommer til å dåne av det gode resultatet!

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply