En smak av varmere strøk …

0

Hummus_blenderHummus.
En enkel blanding av kikerter, hvitløk, olje, chili og sitron, dypp brød eller grissini, pitabrød eller lefser i hummusen, og vips så er får du en varmende følelse og en smak av sørvest-Asia … Nøtteaktig og ørlite grann skarp, teksturen er silkemyk, og veldig lett å bli glad i. Og så tar det bare noen minutter fra du tenker tanken, til du har den ferdig på bordet.     

 

 

 

Hummus1 boks kikerter
2 fedd hvitløk
1 god slant olivenolje
4–5 ss vann
Saften av ½ sitron
1 dryss cayenne
Paprikapulver
Salt
Koriander, om du har …

1. Skyll kikertene. Er du på jakt etter den ekstra glatte hummusen, smetter du skallet at hver og én av kikertene. Spar noen av kikertene til garnityr. 2. Ha dem i blenderen, sammen med resten av ingrediensene. 3. Kjør hummusen glatt. Smak den til, og juster tykkelsen. Den skal ha omtrent samme tykkelse som rømmegrøt. 4. Hell hummusen i en skål, lag en vid grop på midten, hell over olje, og pynt med kikerter, et dryss med paprika og ev. noen korianderblader.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply