Elgcarpacco og Zenato Ripassa Valpolicella

0

IMG_9635zen 0031Det er mye mat og vin som funker godt sammen, men enkelte kombinasjoner utpeker seg som en skikkelig supermatch: Klassisk carpacco av elg og Zenato Ripassa Valpolicella er som skapt for hverandre.   

I forrige uke var vi på den deilige, familiedrevne, italienske restauranten Savoia i Frognerveien, og møtte vinhuset Zentato på en winemakers dinner. Kokkene og vinhuset samarbeidet om å lage en skreddersydd meny til vinene. Carpaccio-en var klassisk, men med kjøtt av norsk elg (se under). Syltynne skiver av elg blir overstrødd med revet parmesan, dryppet med olivenolje og en skvis sitron, og krydret med salt og pepper.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2010 Vinen har dyp rød farge, preg av mørke bær, tørket frukt, lær og fat. Den har preg av syrlige modne bær, god fylde og ettersmak.
Ripassoteknikk med 2. gangs gjæring ved 18–20 grader i rundt 20 dager. Lagret i 18 måneder på eikefat.
196 kr.
V.nr. 3468701

På Bondens Marked får du vanvittig bra elgkjøtt hos Heidal. Skal du lage carpaccio, kjøl ned kjøttet først, så det blir enklere å skjære jevne skiver. Les mer om Heidal her.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply