Elg Stroganoff fra versthuset Vita Älgen

0

Elg Stroganoff fra veStroganoffrsthuset Vita Älgen

Stroganoff smaker godt ute i naturen, med ris eller kokte poteter, og gjerne en grønn salat til.
• 4–6 porsjoner. Tilberedningstid: 30 minutter + 15–20 minutters koketid

Stroganoff
800 g romtemperert innerlår av elg
3–4 gule løk, i ringer
7 ss tomatpuré
7 hvitløkfedd, finhakket
2 ts grovmalt pepper
1,3 liter vann
maisenna til sausen
2 dl kremfløte
bladpersille
smør til steking

•    Strimle kjøttet i 1,5 x 5 cm lange strimler og stek dem i smør.
•    Bland inn løk og la det steke i ca. 5 minutter.
•    Ha i tomatpuré, hvitløk, pepper og vann.
•    La det koke til kjøttet er mørt, i ca. 15–20 minutter.
•    Jevn sausen med maisenna og tilsett kremfløte.
Ha eventuelt i litt salt.

Hakk opp bladpersillen og strø den over retten. Server med godt brød foran leirbålet.

Les mer om kokeboken Elg & co her

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply