Egg er livet

0
egg

egg er livet

Egg er både den enkleste og den mest fullkomne råvare.

Det er så mange ulike måter å tilberede egg på, fra koking, steking, posjering og ovnsbaking til å lage eggerøre, den perfekte omelett, pannekaker, sufflé, marengs og kremer, og vi har klassiske oppskrifter som hollandaisesaus, eggs benedict og sitronsufflé.

Her er fire fristende oppskrifter med egg!

Eggerøre i kraft

Eggerøre i kraft
2 personer

6 egg
5 dl god kraft
50 g smør
Assorterte tomater

Varm kraften sakte i en kjele, mens du smelter smør til eggerøre på lav varme i en anne kjele. Knekk eggene i en bolle, visp lett sammen og ha over i smøret. Rør hele tiden til eggene samles. Posjoner opp røren på varme skåler, hell rundt kraft og legg på noen tomater. Server med brød og gjerne en grønn salat.

Fløteegg

Fløteegg
2 personer

2 egg
2 ss smør
8 ss kremfløte
Salt og pepper

Sett ovnen på 220 grader. Smør små, høye (suffle-)former med smør. Knekk i et egg i hver form, og hell over fløte. Ha på salt og pepper. Sett inn i ovnen i ca. 10 min. Server med brødsoldater (som på bildet).

Frityrstekt egg

Frityrstekt egg
1 person

1 egg
1 kjele vann med noen ss eddik
1 kjele olje

Dette er litt kinkig, men øvelse gjør mester. Varm opp vann/eddik i en gryte, og olje i en annen. Begge kjelene skal syde, ikke koke. Knekk egget i en bolle, og hell forsiktig over i vannet. Posjér i 2 min. Ha over på et papir. Ha over i oljen og fres videre i 1 minutt. Serveres med én gang. Passer til alt fra supper til salater.

Syrlige egg med sjalottløk og hvitvin

Syrlige egg
2 pers

4 egg
2 sjalottløk
2 ss smør
1 dl hvitvin
Persille
Salt og pepper
Fløte

Sett formene rett på platen. Ha i smør og finhakket løk. Stek blank, ha i hvitvin og kok inn. Knekk i egg. Stek halvferdig, ha på fløte og hakket persille. Stek ferdig og server.

Share.

About Author

Anne Katrine er matjournalist.og matfotograf, elsker alt det ekte. På gastronomade.no deler hun sin inderlige lidenskap for god smak.

Leave A Reply